OCD: 22 січня Укрпошта вводить в обіг поштову марку 100 років проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

OCD: 22 січня Укрпошта вводить в обіг поштову марку 100 років проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

22 січня 2019 року у Києві в Арт-габі акціонерного товариства “Укрпошта” відбудеться урочисте спецпогашення нової поштової марки, присвяченої до 100-річчя проголошення Акту Злуки, акту об’єднання українських земель, про це повідомили у Міжнародній неурядовій організації співпраці та розвитку з посиланням на філателістичний бюлетень.

Пам’ятну поштову марку “100 років проголошення Акта Злуки УНР ЗУНР” можна буде придбати в спеціалізованих точках продажу філателістичної продукції.

Наклад нової поштової марки становить 130 тисяч примірників, її номінальна вартість – 8 гривень. Під час спецпогашення також запланована презентація конверту та маркованого аркушу, який складатиметься із 8 марок з написами: “Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились одвічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Універсал Директорії УНР 22 січня 1919 року)”.

Філателістичний бюлетень
Філателістичний бюлетень Укрпошти

Довідка: 22 січня 1919 року в урочистій обстановці на Софійській площі в Києві було проголошено Акт Злуки, акт об’єднання українських земель універсалом, в якому зазначалося, що відтепер українська Нація має можливість об’єднати зусилля всіх своїх синів будувати нероздільну самостійну Українську державу на добро і щастя українського народу.

Приєднуйтесь до OCD каналів на Facebook, Twitter, Instagram та YouTube.